• www.associacioamic.cat
  • Amb la co·laboració de

    Amb la col·laboració de

SINDICATS, CANVI ECONÒMIC I INCLUSIÓ ACTIVA DEL TREBALLADORS MIGRANTS

Fa uns mesos el Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona, va presentar els principals resultats i recomanacions del projecte TEAM (Trade Unions, Economic change and Active inclusion of migrant workers).

Aquest projecte d’investigació va comptar amb el suport de la Dirección General de Empleo, Asuntos Sociales e Inclusión de la Comisión Europea i va ser realitzat per vuit institucions europees expertes en la matèria.

L’objectiu va ser analitzar les interaccions i dinàmiques entre sindicats i immigració a fi de comprendre les experiències laborals dels treballadors estrangers i les postures adoptades pels sindicats davant el fenomen de la immigració en Europa. Dimensions analitzades: a) Racisme i discriminació en els sindicats, b) El rol dels sindicats en la bretxa entre l’educació i l’ocupació, c) Sindicats i treballadors migrants davant la crisi econòmica, d)Inclusió activa en les Societats d’acollida a través dels sindicats de dimensió específica de gènere i, e) Cooperació internacional i estratègies sindicals en relació als treballadors immigrants.

Una investigació comparativa en sis països europeus: España, Portugal, Bèlgica, Reig Unit, Itàlia i Àustria, incloent dos sindicats majoritaris –CGIL i Solidarność -i sis reconegudes institucions acadèmiques.

A Catalunya, AMIC-UGT va tenir l’oportunitat de col·laborar amb l’equip d’investigació dirigit per la Dra. Olga Jubany. A través d’entrevistes als responsables del sindicat i de treballadors de l’organització es va aportar informació sobre les polítiques d’integració i acolliment que des de fa molts anys va assumir la UGT de Catalunya.

Si vols llegir l’informe final del projecte, clica aquest enllaç: http://www.ub.edu/TEAM/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: