• www.associacioamic.cat
  • Amb la co·laboració de

    Amb la col·laboració de

AMIC-UGT POSA EN MARXA UNA CAMPANYA INFORMATIVA SOBRE LA CONCILIACIÓ DE LA VIDA LABORAL AMB LA PRÀCTICA RELIGIOSA

Avui s’ha iniciat el Ramadà: a Catalunya resideixen 300.000 musulmans, dels quals uns 80.000 són treballadors i treballadores en actiu

Avui s’ha iniciat el Ramadà: a Catalunya resideixen 300.000 musulmans, dels quals uns 80.000 són treballadors i treballadores en actiu Amb motiu de l’inici avui del període de Ramadà per a les persones de religió musulmana, l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC – UGT de Catalunya) ha preparat una campanya informativa a l’àmbit de les empreses per tal que treballadores i treballadors coneguin i accedeixin als seus drets i deures envers la conciliació de la vida laboral amb la pràctica religiosa, dins del marc legal existent.

El sindicat està difonent entre els nostres delegats i delegades un tríptic informatiu amb les preguntes i respostes més recurrents sobre la pràctica religiosa de l’Islam i les seves repercussions i possibilitats de conciliació als centres de treball.

A Catalunya resideixen uns 300.000 musulmans, dels quals uns 80.000 són treballadors i treballadores en actiu. L’empresari no està obligat a fer cap modificació en la distribució de l’horari de treball per motius religiosos; no obstant això, el principi de constitucionalitat de la bona fe imposa a l’empresari el deure d’adaptar raonablement el sistema productiu per facilitar l’exercici dels drets fonamentals del treballadors o treballadora.La pràctica de qualsevol confessió religiosa planteja dilemes de conciliació entre el dret de llibertat religiosa i el dret al treball.

A les societats obertes i democràtiques són necessaris dispositius d’informació i reflexió per abordar aquest fet i resoldre aquests dilemes. Per això des de l’AMIC – UGT de Catalunya volem posar a l’abast de la classe treballadora i de la societat en el seu conjunt tota la informació disponible.

En aquest enllaç trobareu el tríptic informatiu

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: